HEBEI WEAVER TEXTILE CO., LTD.

24 Tausaga Gaosiga Aafiaga

E fa'afefea ona a'afia le vulu polyester i le suauu mama?

O Rusia o le lona lua sili ona tele fa'atauina atu o suau'u mama i le lalolagi, ma o le aofa'i o oloa auina atu i fafo e 25% i fefa'ataua'iga i fafo.O le tau o le suauʻu mama ua matua fesuisuiaʻi talu mai le amataga o le taua a Rusia ma Iukureini.A o faʻateleina faʻasalaga i Rusia e Europa ma le US, na faʻatupulaʻia atugaluga i le taofia o le tuʻuina atu o le malosi a Rusia.I aso tau fefa'ataua'iga e ono ua tuana'i, na si'itia muamua ai le suau'u mama Brent i le $41/b, ma una'i ai le tau o le suau'u mama i le maualuga talu mai Iulai 2008.

 

ata.png

ata.png

ata.png

 

Ae ui i lea, o le polyester feedstock, PSF ma polyester yarn o loʻo i ai pea i se tulaga feololo talu mai le 2007. Aisea latou te le faanatinati ai?

 

1. E fa'alagolago le tau ole suau'u ile sapalai ma le mana'oga, ma filifili le tau o oloa i lalo ifo.

O le si'itia o le suau'u mama e mafua mai i le popolevale e mafua mai i le tele o manaoga i luga o le taofia o le sapalai o le suauu mama a Rusia.E oo lava i le toe faaauauina o le faatauina atu o suauu mama a Iran ma le aveesea o le faasaina o le auina atu i fafo o le suauu a Venesuela, e leʻi mafai ona faʻaogaina le va o sapalai.O le mea lea, o le tuʻuina atu ma le manaʻoga e fuafua ai le tau o le suauu mama.

 

ata.png

 

O le siata o loʻo i luga o loʻo faʻaalia ai le faagasologa o le gaosiga o le PSF.Tau fa'ameamea fafaga polyester = PTA*0.855 + MEG*0.335.O le tau ole suau'u mama e a'afia ai le tau ole PSF ile tele.O le mea lea, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le suauʻu mama, o loʻo faʻagasolo i luga filifili pisinisi polyester, e aofia ai filo polyester.

 

2. O le mana'oga fa'aletonu e toso ai le si'itia o le tau o le PSF ma le fa'alauteleina o tupe gau e a'afia ai le sapalai ma le mana'oga.

I le taimi nei, o le PX, PTA ma le MEG o loʻo mafatia uma i le tele o gau, ma le PTA-PX faʻasalalau e oʻo lava i le leaga ia Mati 8 mo le taimi muamua i le faʻamaumauga.O oloa polyester e pei o le PSF, POY, FDY ma le PET fiber chip ua lavea uma.E mafua mai i le paie o le mana'oga i lalo.I le mae'a ai o aso malolo o le Spring Festival, na va'aia e pisinisi ie ma lavalava le mana'omia.Muamua, i le lotolotoi o le maualuga o le tau, o le manaoga mai fafo atu o Saina na paʻu.Lona lua, na toe amata le gaosiga o faleoloa i Asia i Sautesasae, ma o nisi o poloaiga na tafe atu iina.E le gata i lea, o le paʻu o le polyester feedstock na faʻaitiitia ai le manaʻoga faʻapitoa aʻo leʻi oʻo i le feteenaiga a Rusia-Iukureini.O le i'uga, e le'i manuia fa'atonuga i lalo ina ua mae'a aso malolo o le Spring Festival, ma o lea, na toso ifo ai i lalo le tau o polyester feedstock ma le PSF i se tulaga maualalo i le lotolotoi o le malosi o le suauu.

 

I lalo o le gau, o la'au fa'ato'a tu'u fa'asolosolo fuafuaga fa'aleleia, e aofia ai le PX, PTA, MEG, PSF ma le PFY.Ole fua ole fa'agaioiga ole PSF e fa'amoemoe e pa'u ile 80% ile fa'ai'uga o Mati mai le 86% ile taimi nei.E le'i fuafuaina e fale gaosi filo polyester e fa'agata le gaosiga ma le maualalo o fa'amaumauga ma tupe mama lelei.O lea la ua suia le sapalai ma le mana'oga i luga o le filifili pisinisi atoa.

 

O feteenaiga a Rusia-Iukureini na umi aso e sefulu ma u i itu uma.Afai o le suauu mama e tumau pea le le mautonu i luga atu o le $110/b, o le a luitauina filifili fale gaosi oloa ma o le a sili atu ona aafia le filo polyester ia Aperila i se taimi lata mai.


Taimi meli: Mati-21-2022